Historiikki

Nykäsen Kone ja Urheilu on perustettu vuonna 1962. Ensimmäiset vuodet liike toimi niin sanotussa nimismiehen talossa osoitteessa Keskustie 63. Vuonna 1970 yrityksen perustaja Jaakko Nykänen osti liike- ja asuinkiinteistön tien toiselta puolelta, jossa liike toimikin 37 vuotta – vuoteen 2007 asti.

Nykäsen Kone ja Urheilun avajaiset vuonna 1962
Nykäsen Kone ja Urheilun avajaiset vuonna 1962

Kommandiittiyhtiö perustettiin vuonna 1982, jolloin nykyään kauppiaana toimiva Kimmo Nykänen tuli yhtiöön osakkaaksi. Perinteisen Kone ja Urheilun toimiala alkoi vähitellen muuttua ja tässä vaiheessa mukaan tulivat myös kodinkoneet. Vuonna 1990 luovuimme joistakin vanhoista tuoteryhmistä, ja ostimme paikallisen A. Rautiaisen kello- ja koruliikkeen. Tästä sai alkunsa Kellosoppi, joka on vieläkin markkinointinimenä mukana kuvastamassa kello, koru ja lahjatavarakauppaa. Vuonna 2007 liike siirtyi vuokralle entiseen pankkikiinteistöön, jossa se ehti toimia Torinkulman nimellä vain vajaan vuoden ennen seuraavaa muuttoa nykyisiin tiloihin.

Yrityksen perustaja Jaakko Nykänen vuonna -66
Yrityksen perustaja Jaakko Nykänen vuonna -66

Tällä hetkellä Wanhassa Osulassa asiakkaita palvelevat Kimmo ja Sirpa Nykänen. Tyttäret Sannamari Ja Minna ovat myös mukana perheyrityksen toiminnassa ja tuuraavat kauppiaspariskuntaa aina tarvittaessa.